Norske Landbrukstenester

Litt om styreansvarsforsikringa

Som kjend så har NLT forhandla fram ein styreansvarsforsikring gjennom Landbruksforsikring AS. Dette er ein forsikring vi har hatt i tankane ei stund og no endeleg, er den på plass til ein god pris. Mange lag har formuetapsforsikring og vi har fått spørsmål om kva forskjellen er på styreansvar og formuetap. Gabler har i korte trekk notert ned forskjellen og den refererar vi her:

Formue ansvar

Dersom virksomheten leverer tjenester som ikke innebærer en fysisk handling, for eksempel rådgivning eller konsulentselskap, er det behov for en formues ansvarsforsikring. En slik forsikring kan gi dekning dersom du blir holdt erstatningsansvarlig for et økonomisk tap hos en av dine kunder, for eksempel ved at du har gitt feilaktige råd. Dekningen gjelder på vegne av bedriften.

Styreansvar

Styreansvars forsikring kan dekke rettslig erstatningsansvar som styremedlemmer og ledelsen kan komme i gjennom sitt arbeid.  Som styremedlem har du et ubegrenset personlig ansvar for konsekvensene av beslutninger eller unnlatelser styret begår. Tråkker styret feil, risikerer man i verste fall å stå økonomisk ansvarlig som privat person. Det finnes eksempler hvor familier har fått økonomiske problemer etter å ha blitt erstatningsansvarlige for brudd på aksjeloven.

Bestilling av styreansvarsforsikring skjer ved å kontakta NLT på telefon, eller send ein epost her.