Norske Landbrukstenester

Nordmenn stoler på norsk kjøtt

Til tross for vårens E.coli-skandale mener sju av ti norske forbrukere at norske kjøttprodukter er tryggere enn utenlandske.

Det viser en spørreundersøkelse som Synovate MMI har utført for Animalia – Fagsenteret for kjøtt. Undersøkelsen offentliggjøres på en pressekonferanse i Oslo i dag i forbindelse med presentasjonen av «Kjøttets tilstand», fagsenterets årlige gjennomgang av norsk kjøttbransje.


68 prosent mener det er tryggest å spise norske kjøttprodukter, mens 26 prosent mener utenlandsk og norsk er like trygt. Bare 3 prosent mener det er tryggest å spise utenlandsk kjøtt.
Foretrekker norsk


I kjøttdisken på Centra på Majorstua i Oslo foretrekker Karolina Sander norsk, og valget faller på kjøtt fra norsk spesialkalv. Utenlandsk kjøtt er hun skeptisk til, forteller hun.

Bak disken bekrefter kokk Anette Eriksmoen at folk flest har stor tillit til norsk kjøtt, bortsett fra i en periode i vår da E.coli-saken rullet i media.

– Den saken gjorde at folk en periode var skeptisk til kjøtt fra Gilde, sier hun.

Undersøkelsen fra Synovate MMI viser at det er betydelige holdningsforskjeller mellom by og land. Det er først og fremst høyt utdannede folk i byene som mener norske og utenlandske kjøttprodukter er like trygge.

Blant de som bor i Møre og Romsdal og Trondheim er det rundt 80 prosent som mener norske kjøttprodukter er tryggest.

Direktør Erik Dalen i Synovate MMI lar seg ikke overraske over forskjellene.

– Mennesker med høy utdannelse som bor i storbyer har ofte reist mye, og de har som konsekvens av dette en åpen holdning overfor utenlandske varer, tjenester og kulturer, konstaterer han.

Les alt her